Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Παρουσιάστηκε ο Σπανούλης, αισιόδοξος για Γιάννη το καλοκαίρι

Η ΕΟΚ παρουσιάσε τον Βασίλη Σπανούλη ως προπονητή της Εθνικής Ανδρών, με τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός, υπηρετώντας και από άλλο πόστο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά την άκρως επιτυχημένη του προσφορά ως παίκτης.

Η παρουσίαση διεξήχθη στην αίσθουσα Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο Σπανούλης μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς θα διαχειριστεί το κεφάλαιο Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Έχω μιλήσει με τον Γιάννη, αγαπά παθολογικά την Εθνική ομάδα. Θέλει να τη βοηθήσει πάρα πολύ το καλοκαίρι. Είχε έναν τραυματισμό, αναρρώνει τώρα και τον περιμένει μια μεγάλη σεζόν. Είναι ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ, αλλά ένας ταπεινός σούπερ σταρ. Θέλει να συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική Ομάδα”.

“Είναι μία ονειρική στιγμή. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Όταν σε καλεί η Εθνική Ομάδα πρέπει να ανταποκριθείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σαν Έλληνας στους προκατόχους μου. Σε όλους τους προπονητές που μόχθησαν για να πετύχει νίκες η Εθνική Ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Νίκο και τον Δήμο που με εμπιστεύθηκαν.

Advertisement

Θέλω να τονίσω ότι για ακόμα μία φορά η λέξη τιμή είναι λίγη για να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω. Η Εθνική Ομάδα δεν είναι σύλλογος, είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων. Ήταν μία ομάδα που ενέπνεε. Να ξανακάνουμε αυτή την ομάδα να νιώσει τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Το να αγωνίζεσαι στην Εθνική Ομάδα είναι ανατριχίλα και τιμή. Πρέπει να είμαστε μαχητές, γενναίοι, να μην έχουμε φόβο στα μάτια μας. Ο Έλληνας είναι μαχητής, ο Έλληνας είναι γενναίος. Το πιο σημαντικό είναι να ενωθούμε. Αφήσαμε μία κληρονομιά και αυτοί οι παίκτες πρέπει να την περάσουν στους επόμενους.

Είναι χρέος μας να μεταφέρουμε την κληρονομιά. Να δημιουργήσουμε πρότυπα για να φέρουμε τα παιδιά στο μπάσκετ. Να είναι μία ομάδα με κεφαλαία γράμματα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει. Υπάρχει μία μαγιά παικτών που είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι δεν έχουμε παίκτες. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά. Έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα, έχουν πάρει τίτλους.

Για μένα δεν υπάρχει ηλικία. Όποιος είναι έτοιμος και μας ταιριάζει θα είναι στην ομάδα. Πρέπει να χτίσουμε μία ομάδα που θα έχει πολύ καλή χημεία. Είναι σημαντικό να έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους για να κάνουμε την επιλογή μέσα από μία πληθώρα παικτών.

Advertisement

Αναφορικά με την δυσκολία της αποστολής: “Το να είμαι προπονητής στην Εθνική είναι τιμή και περηφάνεια. Για μένα δεν υπάρχει η λέξη αποτυχία γιατί η Εθνική Ομάδα είναι περηφάνεια. Η σωστή έκφραση είναι ότι τα πράγματα που δεν έγιναν σωστά στο παρελθόν θα είναι αυτά που θα μας κάνουν πετυχημένους στο μέλλον. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για το επιτελείο, το επόμενο διάστημα θα μάθετε περισσότερα”.

Πάντα ήμουν δίπλα στην Εθνική Ομάδα. Η αγάπη πάνω από όλα για την πατρίδα, για τα ιδανικά της. Δεν το βλέπω ούτε σαν πρόκληση. Είναι δεδομένο ότι πάμε να φτιάξουμε μία ομάδα για να πάμε στην Ολυμπιάδα. Άμα δεν τα καταφέρουμε σίγουρα θα το ξαναπροσπαθήσουμε για να τα καταφέρουμε. Μαγικό ραβδάκι δεν έχει κανένας.

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Είναι μεγάλη τιμή και πραγματικά συγκίνηση που τα έφερε έτσι η ζωή και είμαστε συνεργάτες στην Εθνική Ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι δίπλα στον Δήμο, στον Δημήτρη, στον Κώστα, στον Σόφο. Είναι κάτι ονειρικό.

Δηλώσεις Λιόλιου

Τον λόγο πήρε φυσικά και ο Βαγγέλης Λιόλιος, όπου αναφέρθηκε και στον προκάτοχο του Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Ιτούδη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να δηλώνει πως παρότι ο νυν προπονητής της Φενέρμπαχτσε είχε την δυνατότητα να λάβει αποζημίωση, δεν αξίωσε ποτέ κάτι τέτοιο.

Advertisement

“Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Έχουμε να κάνουμε τέτοια διοργάνωση 16 χρόνια, αν την πάρουμε τελικά. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μάς κάνει την τιμή και μας τη δώσει, γιατί θα έχουμε και τον επόμενο χρόνο, το 2025, το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Σημαίνει ότι ξαναμπαίνουμε στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια.

Στις 15 Νοεμβρίου θα ξέρουμε, δεν είναι εύκολη διαδικασία, γιατί υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Η ΕΟΚ είναι εδώ για να βοηθά την Εθνική ομάδα, πάντα όμως σε ένα σωστό δημοσιονομικά περιβάλλον.

Δεν πρόκειται αυτό να επηρεάσει τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Η Εθνική ομάδα είναι ο πυλώνας, αλλά υπάρχει το ερασιτεχνικό μπάσκετ, υπάρχουν τα σωματεία και πρέπει να στηρίξουμε για να βοηθηθεί στο μέλλον και η Εθνική ομάδα.

Πρέπει να προνοήσουμε για όλα, για έναν άρτιο φάκελο και την οικονομική ουδετερότητα του Προολυμπιακού. Πιστέψτε με, θα το πετύχουμε. Θέλουμε να ρίχνουμε το μπόλιασμα στις ρίζες, στο ερασιτεχνικό μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά άλλο αισιοδοξία, άλλο σιγουριά”.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy