Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Θερμή υποδοχή στον ολυμπιονίκη Πάολο Μπετίνι

Είκοσι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2004, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας δρόμου της Αθήνας, Paolo Bettini, επέστρεψε στην Ελλάδα για ένα μοναχικό, ποδηλατικό ταξίδι από τον Όλυμπο ως την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα σταματήσει σε κάποιες πόλεις, προκειμένου να μιλήσει με τους φίλους της ποδηλασίας, να μεταδώσει την αγάπη του για το ποδήλατο και να ανακαλύψει την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο – το ποδήλατο.

Πρόκειται για ένα ταξίδι περίπου 1.000 χιλιομέτρων, με 11.000 υψομετρικά, κάνοντας καθημερινά 100χλμ περίπου, που ο Paolo Bettini κάνει ποδηλατικά ολομόναχος, με συντροφιά του όμως την σύντροφό του Μαρινέλα, καθώς η επιθυμία του είναι να γνωρίσει καλύτερα τη χώρα που του χάρισε το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το ταξίδι του, ο ιταλός ποδηλάτης, ξεκίνησε χθες Δευτέρα 26/8, έχοντας ως αφετηρία του το Δίον της Πιερίας, μία πόλη επιλεγμένη όχι τυχαία, καθώς αυτή ιδρύθηκε από τους Περραιβούς της Θεσσαλίας, προς τιμήν του Δία, τον πατέρα των Θεών, και κάθε χρόνο εκεί πραγματοποιούνταν τα «Δίια», με κέντρο τον ναό του πατέρα των θεών, ενώ στο Δίον τελούνταν και αθλητικοί αγώνες, τα «Ολύμπια τα εν Δίω», και επινίκιες εορτές και θυσίες.

Σήμερα Τρίτη από την Λάρισα, έφτασε στα Στουρναραίικα, συνοδευόμενος από τον συνάδελφό του έλληνα ποδηλάτη, τον συνδημότης μας με καταγωγή από τα Στουρναραίικα κ. Θανάση Τσιονάρα, ο οποίος γι’ αυτό τον σκοπό, επιλέχθηκε από το περιοδικό M-Bike.

Advertisement

Στα Στουρναραίικα, ο Bettini, κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Ηλιάνα Πράπα, μαζί με τον ιδιοκτήτη του Ξενώνα «Αρχοντικό του Κρομμύδα» κ. Γιώργο Κρομμύδα, στο οποίο και κατέλυσε. Η διαμονή στον ξενώνα, ήταν μια ευγενική χορηγία του κ. Κρομμύδα.

Το απόγευμα στις 7:00 και στον χώρο της κεντρικής πλατείας του χωριού, η δ/ση του Συλλόγου επεφύλαξε μια θερμή εκδήλωση υποδοχής, κατά την οποία η πρόεδρος κα Πράπα, δώρισε στον χρυσό Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004, ένα δέντρο ελιάς σε γλάστρα, η οποία αποτελεί σύμβολο ειρήνης και νίκης, σχετίζεται άμεσα με τα έθιμα της αρχαίας Ελλάδας, ενώ από τα κλαδιά της φτιάχνονταν ο «κότινος», το στεφάνι το οποίο κοσμούσε το κεφάλι των Ολυμπιονικών. Επίσης, σειρά ποικιλίας από τοπικά προϊόντα της περιοχής, που ενθουσίασαν τον ιταλό αθλητή.

Με τον πέρας όλων, στον ιταλό Ολυμπιονίκη, με την σύντροφό του και τους χορηγούς, κ.κ. Γ. Κρομμύδα & Θαν. Τσιονάρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, παρέθεσε γεύμα στην ταβέρνα «5Φ» και την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που προσφέρει ο χώρος της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Προηγουμένως ο Bettini, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πύλης & την τοξωτή γέφυρα του Αγ. Βησσαρίωνα.

Αύριο Τετάρτη, αναχωρεί από Στουρναραίικα με προορισμό την Άρτα, μέσω της οποίας και διά της παλαιάς Εθνικής Οδού, προς Πάτρα, Ολυμπία, Σπάρτη κι από εκεί στον τελικό του προορισμό, την Αθήνα.

Advertisement

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy