Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Βαρουφάκης από τα Τρίκαλα: Mε όρους μαφίας η ληστεία σε βάρος των πολιτών – Πλωτές ανεμογεννήτριες στις ανοιχτές θάλασσες και φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των πολυκατοικιών

Συνάντηση με εκπροσώπους Οικολογικών Οργανώσεων ενάντια στη χωροθέτηση αιολικών πάρκων στην περιοχή του Ασπροποτάμου και των Αγράφων στο θέατρο του Ληθαίου στα Τρίκαλα, είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Advertisement

Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά, στα βουνά. Κανένα φωτοβολταϊκό στις πεδιάδες, στους κάμπους, στην καλλιεργήσιμη γη. Πλωτές ανεμογεννήτριες στις ανοιχτές θάλασσες και φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των πολυκατοικιών” επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης και υπογράμμισε πως δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταστρέψουν τα Άγραφα, καθώς τους ενδιαφέρουν μόνο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Η μόνη οικονομική ανάπτυξη η οποία μπορεί να υπάρξει βασίζεται σε ανεμογεννήτριες που θα πλέουν στο Αιγαίο, δε θα είναι στις βουνοκορφές, σε φωτοβολταϊκά που θα είναι στις ταράτσες και όχι στους αγρούς. Όλα αυτά να παράγουν υπερβάλλουσα ηλεκτρική ενέργεια με την οποία να γίνεται μια καταληκτική διαδικασία ώστε να παράγεται υδρογόνο για να κινούνται τα φορτηγά, να κινούνται τα εργοστάσια, η τσιμεντοβιομηχανία. Αυτό είναι το μέλλον.”

Advertisement

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού οφείλεται η καθυστέρηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε: “Οφείλεται σε 4-5 ολιγάρχες που τρώνε με χρυσά κουτάλια στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης, θέλουν τα πάντα να πέφτουν στους υδρογονάνθρακες ή σε παρωχημένου τύπου ανεμογεννήτριες που δεν έχουμε ανάγκη πια, 300 μέτρων 200 μέτρων σε ύψος, ανεμογεννήτριες που πουλάνε κάποιοι που τους ξέμειναν από τη Γερμανία και έρχονται και τις φυτεύουν στις βουνοκορφές, στρέφουν τον κόσμο εναντίον των ΑΠΕ, κανένας δεν κερδίζει τίποτα παρά μόνο οι συγκεκριμένοι ολιγάρχες”.

Advertisement

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 το πρωί επισκέφθηκε το νοσοκομείο Τρικάλων όπου ενημερώθηκε από τους γιατρούς , τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια στον πεζόδρομο της Ασκληπιού μίλησε με πολίτες και ακολούθησε συνέντευξη τύπου. 

Στο Νοσοκομείο

Advertisement

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του εξέφρασε τη στήριξη του στους εργαζόμενους, λέγοντας πως ο θυμός τους είναι βάλσαμο. “Πρέπει να παραμείνετε έτσι. Δεν μπορείτε να αφήσετε την μεγάλη εικόνα να πάει προς τα εκεί που περιγράφετε και θέλουν οι κυβερνώντες, διότι ήδη ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση εκ των έσω και προχωράει για να υπάρξει μεγαλύτερη προσοδοφορία των κλινικαρχών. Η ιδιωτικοποίηση εκ των έσω ξεκινάει με τον καθαρισμό. Απολύουν τους εργαζόμενους καθαρισμού για να πληρώνουν πιο ακριβά τους εργολάβους. Υπάρχει όμως γενικά σχέδιο για αυτή την αποψίλωση του ΕΣΥ, καθώς η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα πλήττει τα συμφέροντα και τα σχέδια των φίλων της Κυβέρνησης, των κλινικαρχών. Εμείς στηρίζουμε τη μάχη σας.” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy