Follow Us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Δευτεραθλήτρια» στην ..ανεργία η Θεσσαλία!

Υψηλότερο κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες από τον πανελλαδικό ποσοστό ανεργίας εμφανίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη των Περιφερειών της χώρας -πλεονεκτώντας μόνο σε σχέση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που είναι ουραγός – σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού για το Β΄ τρίμηνο του 2022 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Advertisement

Συγκεκριμένα το ποσοστό ανεργίας στη Θεσσαλία το β’ τρίμηνο του 2022 ανέρχεται στο 17,2% όταν ο μέσος όρος της ανεργίας πανελλαδικά για την ίδια περίοδο είναι 12,4%. Η Θεσσαλία υπερτερεί μόνο έναντι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που εμφανίζει ποσοστό ανεργίας 19,1%.

Ο αριθμός των απασχολουμένων στη Θεσσαλία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (στρογγυλοποιημένα ως προς τις εκατοντάδες) είναι 270.700 άτομα ενώ οι άνεργοι ανέρχονται σε 56.400. Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν στη Θεσσαλία στα 287.300. Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού δηλαδή των εργαζομένων και των ανέργων μαζί είναι 53,2%.

Advertisement

Ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο είναι η ελάχιστη ποσοστιαία υποχώρηση της ανεργίας στη Θεσσαλία το β’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, όπου εμφάνιζε μεν ποσοστό 17,5 % αλλά υπήρχαν 4 ακόμα Περιφέρειες με μεγαλύτερα ποσοστά. Ενδεικτικά η Αν. Μακεδονία-Θράκη το β’ τρίμηνο του 2021 εμφάνιζε ποσοστό 19,8% και ένα χρόνο μετά το β’ τρίμηνο του 2022 το ποσοστό ανεργία έχει πέσει στο 14,9% δηλαδή υποχώρησε κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες όταν στην Περιφέρειά μας έχει μειωθεί μόνο κατά 2,4%.

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy