Follow Us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Σκάει βόμβα (μεγατόνων) στην Πάτρα

Το τοπίο αλλάξει. Το πόσο έντονες κι άμεσες θα είναι οι αλλαγές, θα φανεί. Αν, μάλιστα, σκάσει η… βόμβα στην Πάτρα, όλα θα ανατραπούν. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Πώς το έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος; «Η ζωή αλλάζει, δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία». Ενίοτε αλλάζει με τόσο έντονο τρόπο, που είναι σαν να σκάει βόμβα. Και τι βόμβα. Μεγατόνων!

Η Πάτρα ζει σε ρυθμούς προεκλογικής διαδικασίας, από τη στιγμή που είναι προ των πυλών η αλλαγή στην ηγεσία της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας – Ηλείας (ΕΣΚΑΗ). Πρόεδρος είναι ο Τάκης Τσαγκρώνης, ο οποίος δεν μπορεί να βάλει ξανά υποψηφιότητα, λόγω ορίου ηλικίας.

Είναι πρόδηλο ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος θέλει να ελέγξει την Ένωση, της οποίας είναι μέλος (ως Προμηθέας και προδήλως όχι ως φυσικό πρόσωπο). Γι’ αυτό κι υποστηρίζει ανοιχτά τον Πρόεδρο της Αγυάς, Παναγιώτη Λυκούδη, ο οποίος είναι κι υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ. Κάποιος θα θεωρούσε ότι η πλευρά Λιόλιου (Λυκούδη, αν προτιμάτε) θα κάνει… περίπατο.

Advertisement

Μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα. Απέναντι στέκεται μια σπουδαία προσωπικότητα της Αχαΐας, ο Διευθυντής του ΕΦΚΑ, Αλέκος Κοτρωνόπουλος. Διεκδικεί κι εκείνος την ψήφο των σωματείων, έχοντας ήδη ανοιχτά στο πλευρό του τον Κώστα Πετρόπουλο, τον «Νουρέγιεφ».

Σπουδαίος επιχειρηματίας και μπασκετάνθρωπος

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας, που αναδείχθηκε από το μπάσκετ της Πελοποννήσου, δεν είναι η… βόμβα, για την οποία κάναμε λόγο. Σήμερα, αύριο, αναμένεται να ανακοινωθεί μια σπουδαία υποψηφιότητα. Θα κατεβεί (λένε οι πληροφορίες μας) υποψήφιος για το Δ.Σ. και θα είναι στο πλευρό Κοτρωνόπουλου.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους επιχειρηματίες της περιοχής και όχι μόνο. Μεγάλο όνομα, γνωστότατος στον χώρο του μπάσκετ. Αν κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε θα είναι εξόχως ενδιαφέρουσα η διαφοροποίηση, καθώς θα στηρίξει εκείνον που είναι απέναντι από τον Βαγγέλη Λιόλιο.

Θα περιμένουμε να σκάσει η βόμβα. Να ξέρετε ότι μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Κι όχι για αρνητικούς λόγους, καθώς με τον συγκεκριμένο άνθρωπο στο πλευρό του κι ένα ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής, ο κ. Κοτρωνόπουλος δείχνει ικανός να ξαναφέρει το φως στην Πάτρα.

Περισσότερα θα γράψουμε αφού πρώτα υπάρξει ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Θα το καταλάβετε αμέσως. Θα αντιληφθείτε πως θα ανοίξει τεράστιος κύκλος συζήτησης. Κι όποτε συμβαίνει αυτό, είναι καλό για το άθλημα που αγαπάμε κι υπηρετούμε. Λεπτομέρειες λίαν συντόμως…

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy