Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεολαίοι υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ): Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε

Όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόσο δυναμώνουν οι φωνές που θέλουν να κάνουν τον λαό να ξεχάσει τους εχθρούς του, όλους αυτούς που διαχρονικά συνθλίβουν τη ζωή του, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, τους ντόπιους διαχειριστές των συμφερόντων τους. Να ξεχάσει όλα όσα αποκαλύφθηκαν με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, τις αλήθειες που ανακάλυψε στη βάση της οργής του, κατεβαίνοντας στο δρόμο, σε μια κατεύθυνση χειραφέτησης από τις κυρίαρχες δυνάμεις μέσω του αγώνα και της πάλης του.

Advertisement

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα πάσης φύσεως δεκανίκια τους επιδίδονται σε μια συστηματική εκστρατεία εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού. Επιχειρούν να κρύψουν τα εγκληματικά πεπραγμένα τους, ως υπηρέτες του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Δήθεν αντιμάχονται ενώ έχουν ήδη αποφασίσει από κοινού να προωθήσουν την ίδια πολιτική για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Την υπηρέτηση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την ευθυγράμμιση στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην άδικη σύγκρουση που μαίνεται στην Ουκρανία και σε κάθε λογής πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ισχυρών του πλανήτη.

Σέρνουν τον λαό στην κάλπη με όρους ανημποριάς, καλώντας τον να μην έχει καμία απαίτηση για τη δουλειά και τη ζωή του, ομολογώντας ανοιχτά ότι έρχονται νέα κύματα αντιλαϊκής επέλασης από την επόμενη μέρα. Για άλλη μια φορά, ο κόσμος της δουλειάς καλείται να ψηφίσει με κριτήριο το «μικρότερο κακό», τη «σταθερότητα», τα προβεβλημένα πρόσωπα, την πιθανότητα να κυβερνήσει κάποιος που «θα κάνει έστω και λίγα από όσα λέει», κάποιος που δήθεν θα τον τσακίσει λιγότερο από τον άλλο. Με οτιδήποτε άλλο, δηλαδή, πέρα από τα ταξικά του συμφέροντα! Αποδεχόμενος ως προϋπόθεση ότι δεν πρέπει να διανοηθεί ποτέ ότι μπορεί να χαραχθεί μια διαφορετική πορεία, ότι μπορεί να ανοίξει τον δικό του δρόμο μέσα από την οργάνωση και την πάλη του.

Advertisement

Άραγε πού έχει οδηγήσει αυτή η λογική διαχρονικά; Τι έχει προσφέρει πέρα από όλο και «μεγαλύτερα κακά», πέρα από τη συνεχή επιδείνωση των όρων ζωής του λαού και της νεολαίας, την αναβάθμιση των πολεμικών κινδύνων, νέα δεινά που προστίθενται στα προηγούμενα, τη μια διάψευση μετά την άλλη; Τα τελευταία χρόνια ήταν απολύτως διδακτικά ως προς αυτό.

Η πραγματική απάντηση που πρέπει να δώσουν ο λαός και η νεολαία χτίζεται στην πάλη, στην Αντίσταση και την Οργάνωση. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργούνται συστηματικά από τις δυνάμεις του συστήματος αλλά και τις κυρίαρχες αριστερές δυνάμεις. Αυτήν την κατεύθυνση πάλεψε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το ΚΚΕ(μ-λ) όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει και παλεύει και στις εκλογές. Αυτόν ακριβώς τον στόχο έρχεται να υπηρετήσει το αυτοδύναμο πανελλαδικό εκλογικό του κατέβασμα. Αυτήν την κατεύθυνση στηρίζει η ψήφος σε αυτό.

Advertisement

Βάσω Χαρίση

Advertisement

Θανάσης Τουφεξίδης

Υποψήφιοι με το ΚΚΕ(μ-λ)

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy