Follow Us

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Ποδηλασία Νέες διακρίσεις για Ντάκου και Λαγό

Νέες ποδηλατικές επιτυχίες από Εύα Ντάκου και Περικλή Λαγό στο εθνικό κύπελλο ΜΤΒ στο Κιλκίς.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας  σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και τον ποδηλατικό σύλλογο “Ο Ποδηλάτης” διοργανώσανε διεθνείς αγώνες καθώς και το εθνικό κύπελλο ορεινής ποδηλασίας. Από τον Π.Σ.Τρικάλων συμμετείχαν η Εύα Ντάκου στις κορασίδες και ο Περικλής Λαγός που αν και είναι στην κατηγορία U23 αγωνίστηκε με την κατηγορία ανδρών Elite.

Το Σάββατο, η πρώτη μέρα των αγώνων ξεκίνησε με τον 2ο διεθνή αγώνα της χρονιάς  HELLENIC XCC SERIES 2023 #2 . Η Εύα συνεχίζοντας το σερί επιτυχιών της, αναδείχτηκε  για έκτο συνεχόμενο αγώνα ΜΤΒ νικήτρια. Ο Περικλής με εξαιρετική απόδοση τερμάτισε στην 7η θέση.

Advertisement

Την Κυριακή, η δεύτερη μέρα των αγώνων ξεκίνησε με τον 1ο αγώνα κυπέλλου, HELLENIC XCO CUP 2023 #1 (ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΟ). Οι επιτυχίες για την Εύα Ντάκου συνεχίστηκαν αφού τερμάτισε στην 2η θέση, χάνοντας όμως το σερί 6 νικών που είχε. Ο Περικλής Λαγός που συνδυάζει σπουδές και αθλητισμό, κατάφερε για ακόμη μια φορά να φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τερματίζοντας στην 9η θέση.

Πολλά συγχαρητήρια από την διοίκηση της ομάδας για τους συμμετέχοντες.

Εδώ και μια εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το 2ο SUPER CUP που θα διοργανωθεί στην πόλη μας στις 1 & 2 Απριλίου.  Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην αδικοχαμένη Ελένη Καμπαδάκη η οποία πρόσφερε στο άθλημα της ποδηλασίας ως υπάλληλος της ομοσπονδίας, ως κριτής αγώνων, ως μεταφράστρια και ως εκφωνήτρια. Πέρα απ’ όλα όμως η Ελένη ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, γεμάτος χαρά, κατανόηση και θετική ενέργεια την οποία χάριζε πάντα απλόχερα σε όλους όσους βρίσκονταν δίπλα της. Στην μνήμη της Ελένης μας, μαζί με πολλούς φίλους και συνεργάτες, διοργανώνουμε μια σειρά πέντε διήμερων αγώνων ορεινής ποδηλασίας για αθλητές και αθλήτριες μικρών ηλικιών με την επωνυμία SUPER CUP.

Το SUPER CUP θα περιλαμβάνει δέκα αγώνες στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE), του Short Track (XCC) και του Cross Country (XCO) και διοργανώνεται σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις, με την συνεργασία σωματείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ποδηλασίας και όχι μόνο.

Advertisement

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

1ος ΑΓΩΝΑΣ: 4-5 Μαρτίου ΣΑΛΑΜΙΝΑ  ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ / ALTER BIKE TOURS

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 1-2 Απριλίου ΤΡΙΚΑΛΑ           Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

3ος ΑΓΩΝΑΣ: 22-23 Απριλίου ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ  Μ.Κ.Ο. ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ/ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ

4ος ΑΓΩΝΑΣ: 27-28 Μαΐου ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ          ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ

Advertisement

ΤΕΛΙΚΟΣ: 17-18 Ιουνίου ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ   Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

Συντονιστής του SUPER CUP είναι η mittasmtb.gr

Το SUPER CUP φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες, με ιδιαίτερα τεχνικές διαδρομές αλλά και αρκετές καινοτομίες για την χώρα μας που πιστεύουμε πως θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την raceforautism.gr, η οποία ήταν και η τελευταία επιθυμία της αγαπημένης μας Ελένης. Η RaceforAutism.gr είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς και τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

Πρόσφατα δημιουργήθηκε σελίδα από την οποία θα ενημερώνεστε για τα νέα του κυπέλλου, στην διεύθυνση

Advertisement

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090205023385

Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την οικονομική τους στήριξη μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας

Advertisement
Advertisement

Generated by Feedzy