Follow Us

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ(μ-λ) στα Τρίκαλα

Το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνεται στον Tρικαλινό λαό και ζητά την ψήφο του στις 21 Μάη για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, για να γίνει συνείδηση των μαζών ότι για να ζήσουμε πρέπει ν’ αγωνιστούμε!

Advertisement

Υποψήφιοι ΚΚΕ(μ-λ) στην εκλογική περιφέρεια Τρικάλων:

Γκουντούρα Ευαγγελή (Λίτσα)

Advertisement

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρανιά Ελασσόνας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια εντάχτηκε στην φοιτητική οργάνωση ΠΠΣΠ και αργότερα στο ΚΚΕ(μ-λ). Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Γυμνάσια και Λύκεια των νομών Λάρισας και Τρικάλων. Μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Η συμμετοχή της σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες  είναι συνεχής από τους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στο νόμο 815, την μεγάλη απεργία των καθηγητών του 1988 για αυξήσεις, τον νόμο Κοντογιαννόπουλου, τον νόμο Αρσένη, την υπεράσπιση του άρθρου 16 του συντάγματος και σε κάθε κινηματική διαδικασία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού.

Ζολώτα Ευαγγελή (Ελίζα)

Advertisement

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σπούδασε Φυσική και Βιολογία. Ήταν ενταγμένη στην ΠΠΣΠ. Δίδαξε ως καθηγήτρια στην Αθήνα και στα Τρίκαλα ενώ παράλληλα υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει εκδώσει 17 βιβλία: ποιητικές συλλογές, θεατρικά, νουβέλες, διηγήματα, επιστημονικές και φιλοσοφικές μελέτες. Ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ(μ-λ) στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Μπαλάφας Γρηγόρης

Advertisement

Γεννήθηκε στους Ταξιάρχες Τρικάλων. Τελείωσε το γυμνάσιο το 1961 και το 1963 έφυγε μετανάστης στη Γαλλία, όπου εργάστηκε ως βιομηχανικός εργάτης και σερβιτόρος. Από το 1966 συμμετείχε στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες των Ελλήνων μεταναστών στη Γαλλία και στα γεγονότα του γαλλικού Μάη του 1968. Το 1970 οργανώθηκε στο ΑΜΕΕ (Αγωνιστικό Μέτωπο Ελλήνων Εξωτερικού), μετωπικό σχήμα της τότε ΟΜΛΕ. Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε την συνδικαλιστική και πολιτική του δράση. Ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ(μ-λ) σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Advertisement

Σαπουνά Ευαγγελία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο τμήμα Xημικών Mηχανικών του ΑΠΘ. Εντάχθηκε στις γραμμές του φοιτητικού κινήματος με την παράταξη των Αγωνιστικών Κινήσεων. Από το 1993 εργάζεται στα Τρίκαλα ως καθηγήτρια χημείας σε φροντιστήρια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αδιορίστων (1997) με ενεργό δράση ενάντια στον νόμο Αρσένη και στη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ήταν επικεφαλής του συνδυασμού Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Τρικάλων στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 και υποψήφια με το ΚΚΕ(μ-λ) σε σειρά βουλευτικών εκλογών.

Advertisement

Τουφεξίδης Θανάσης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις τάξεις των Αγωνιστικών Κινήσεων. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών Φυσικού και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 2006-7 ενάντια στο νόμο-πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Συμμετείχε στο συνδυασμό της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης στα Τρίκαλα ως υποψήφιος το 2006. Από το 2008 ζει στα Τρίκαλα και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ(μ-λ) στις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Advertisement

Με την συμμετοχή του στις εκλογές της 21ης Μάη το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να αναδείξει στο λαό το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της εξάρτησης, του πολέμου, της φασιστικοποίησης και της τρομοκρατίας. Να σταθεί δίπλα στο λαό που εκβιάζεται από τα ψεύτικα διλήμματα των κομμάτων του συστήματος, που απαιτούν “ισχυρή κυβέρνηση”, ενώ όλοι έχουν από πριν συμφωνήσει την συνέχιση και την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να αναδείξει την γραμμή του αγώνα και της μαζικής πάλης ως τον μόνο δρόμο που μπορεί να φέρει νίκες και κατακτήσεις για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες.

Advertisement

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ(μ-λ) σε όλη τη χώρα συγκροτούνται από αγωνιστές που έδωσαν από την πρώτη στιγμή τη μάχη ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στάθηκαν απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των μαζών να διαδηλώνουν και να διεκδικούν.

Advertisement

Που διαδήλωσαν ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στη ρώσικη εισβολή και την εμπλοκή της Δύσης.

Που κόντρα στις λογικές της παραίτησης και της ήττας, ύψωσαν ανάστημα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη, ενάντια στους νόμους της Κεραμέως, ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων.

Advertisement

Που βρέθηκαν μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας στο ξέσπασμα της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη και αγωνίστηκαν για να μείνει ο κόσμος στον δρόμο και να διεκδικήσει το δίκιο του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) απευθύνεται στον ελληνικό λαό και ζητά την ψήφο του στις 21 Μάη για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, για να γίνει συνείδηση των μαζών ότι για να ζήσουμε πρέπει ν’ αγωνιστούμε!

Advertisement

Advertisement

Generated by Feedzy